PAPILLON HOTELS

BLOG HABERLER ETKİNLİKLER

BELEK’İN PAPILLON (KELEBEK)’LERİ

1961 yılında Antalya‘nın orman işçileri hummalı bir çalışma içindeydiler. Türkiye Büyük Millet Meclisi [1] onlara Antalya Belek sahilinde o zamanlar tamamen kumluk araziden oluşan, 20 kilometrelik bir sahil bandının yoğun rüzgar sebebiyle oluşan erozyondan korunması için ağaçlandırılması görevini vermişti [2]

1968’e gelindiğinde Belek sahilinde belki de kimsenin bu tuzlu kumları bu kadar sevmesini beklemediği yüzbinlerce fıstık çamı Belek sahilini eski rüzgarla şekillenmiş kumullardan oluşan Sahra Çölü görünümünden, yeşil bir vahaya dönüştürmekteydi. Fıstık çamları Belek’i, köylüler de fıstık çamlarını çok sevmişti.

80’lerde artık onlarca metrelere varan boylarıyla ihtişamlı çam ağaçlarının arasında bölge bambaşka bir ekosisteme ev sahipliği yapmaya başladı. Yemyeşil çam ormanlarının içinde daha önce bu bölgede görülmemiş güzellikte çiçekler ve çiçeklerin olduğu her yerin müdavimleri arılar ve kelebekler dolaşmaya başladı.

Daha önce bir çöl kadar sessiz olan kumlar şimdi kuş sesleri ve arı vızıltılarıyla dolmaya başlamıştı. Antalya eski çağlardan beri yaylaları ve Toros eteklerindeki ormanlarının güzelliği olan kelebekler şimdi Belek’in insan eliyle dikilmiş bu mucizesinin içinde kanat çırpmaktaydı. Yaylaların güzellikleri insanların da çabasıyla kumsalla buluşmuştu.

Antalya Belek sahili 80’lerde bu inanılmaz güzelliğini dünyanın her yerinden insanlarla paylaşmaya başladı. Önceden sadece birkaç şanslı turistin gezebildiği bu güzellikler içerisinde birbirinden güzel tesisler bu yemyeşil doğa ile iç içe olacak şekilde yükseldi.

İsmini Antalya’nın doğasından ilhamla alan ve 25. kuruluş yıllarını kutlayan Papillon oteller de doğayla iç içe yaşam konseptini tüm otellerinde ilk günden beri yaşatıyor. 25 yıl önce ilk konuklarımızı beklediğimiz günkü heyecanımız ise hiç değişmedi. Tüm dünyadan Belek’in güzelliklerini Papillon BelvilAyscha ve Zeugma otellerimizde bizlerle birlikte yaşamak için gelen ve 25 yıldır bizlere yolculuğumuzda eşlik eden misafirlerimize gönülden teşekkür ediyoruz.

Belek’in 3 İncisi: Papillon Zeugma Relaxury, Ayscha ve Belvil

Papillon Zeugma Relaxury

RELAXURY konsepti ile ruhen ve bedenen dinlenmenizi sağlayacak olan Papillon Zeugma Relaxury‘de dünya turizmindeki en büyük trendlerden olan swim-up oda tipinde tasarlanan Luxury Pool Suite‘lerde oda konforundan uzaklaşmadan havuz keyfi yaşayacaksınız. Her türlü ihtiyaca hizmet verebilecek toplam 7 farklı oda tipi ile hamam, terapi ve SPA Suite gibi seçenekleriyle sizi şımartacak olan Reborn SPA bulunmaktadır. Adını aldığı Zeugma kentinin Fırat nehrine bakan villalarını aynı ihtişamla bugüne taşıyan Papillon Zeugma Relaxury’de damağınıza hitap edecek 6 farklı restoran ve 8 ayrı bar seçeneği de bulunmaktadır. Papillon Zeugma Relaxury aynı zamanda Gaia ve Turqoise isimli 2 farklı konferans salonu ile toplamda 1400 kişiye kadar toplantı ve konferanslar için hizmet verebilmektedir.

 

Papillon Ayscha

Otel odaları ve villaları ile Papillon Ayscha, güzel denizi ve kumlu sahileri ile ünlü Belek’in İleribaşı mevkiinde sizlerle buluşmaktadır. SelectDeLuxe ve Presidential olarak 3 farklı kategoride sunulan Villa tipi odalarıyla Suite konforunu Antik Roma tarzı villalarda yaşayabilir veya ana binada 5 yıldızlı otel keyfini 4 farklı tip odamızda tatil keyfini sürebilirsiniz. 750 katılımcıya kadar hizmet verebilen geniş konferans salonuna sahip otel binamızda ayrıca engelli misafirlerimiz için yatak destek üniteleri, destek üniteli duş teknesi ve destek üniteli klozet gibi özellikleri bulunan özel odalarımız da bulunmaktadır.

Papillon Belvil

Papillon Belvil özellikle geniş su parkı, uzun kum sahili, çocuk oyun alanları, tamamen yenilenmiş otel odaları ve geniş aileler için doğayla iç içe yaşam sunan bungalov tipi Kulüp Odaları ile ideal bir aile oteli konseptine sahiptir. İçerdiği FIFA standardı çim futbol sahası ve Papillon Sports Center aracılığıyla sunulan spor imkanları sayesinde takımların da Belek bölgesinde en tercih ettiği otellerden olan Papillon Belvil, dünyaca ünlü TripAdvisor sitesi tarafından Türkiye’nin En İyi 25 Aile Oteli arasında gösterilmiş ve Traveller’s Choice 2018 ödülüne layık görülmüştür.

Bunları Biliyor Muydunuz?

  • Papillon’un kelime anlamı: Fransızca’da kelebek demektir, latince aslı pāpiliō‘dur.
  • Belek sahiline 1961-1988 arasında 1 milyondan fazla fıstık çamı, 500 bin okaliptüs ve 250 bin adet Kıbrıs Akasyası dikilmiştir. [1][2]
  • Antalya’da 183 farklı kelebek türü bulunur ve 3 tür sadece Antalya’ya özgü (endemik)’tir.[3]
  • Türkiye’de 350’den fazla tür kelebek olmasına rağmen bu rakam tüm Avrupa toplamında 480 civarındadır.[4]
  • 25. yılını kutlayan Papillon Otelleri’nin tümünden Reborn SPA ve Papillon Sport Center’in sunduğu imkanlara ulaşabilirsiniz.

Tag: Belek in Papillon Kelebekleri

Kaynaklar:

[1] Türkiye büyük Millet Meclisi Tutanakları: https://www2.tbmm.gov.tr/d22/7/7-7971c.pdf
[2] Türkiye’de Kıyı Kumulları (OGM): https://www.tarimorman.gov.tr/CEM/Menu/42/Belgeler
[3] Turizm Elçisi Kelebekler (Hürriyet): http://www.hurriyet.com.tr/turizm-elcisi-kelebekler-40704079
[4] European Butterflies (EU Comission Report): https://ec.europa.eu/environment/nature/conservation/species/redlist/downloads/European_butterflies.pdf

Bu Yazıyı Paylaş

ENJOY

DİĞER YAZILAR

Papillon Hotels’de rafine anlar. Eşsiz deneyimler için yaratıldı.

DEĞERLİ MİSAFİRLERİMİZ,

Papillon Hotels’in, papillon.com.tr dışında bir web sitesi, aşağıdakinin dışında call center numarası  bulunmamaktadır.

Belirtilenler dışındaki hiçbir call center numarası ve sosyal medya hesabına itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Otellerimize ait sosyal medya adreslerimiz iletişim bölümünde inceleyebilirsiniz.